Σίγουρα, με την οικονομική κρίση που μας πλήττει, θα αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα, αν ήδη δεν τα έχουμε κάνει. Πράγματα που τα αγοράζαμε χωρίς να ρωτάμε την τιμή, πλέον σκεφτόμαστε να τα φτιάξουμε μόνοι μας. Αν πρώτα μας χάλαγε ένα φερμουάρ και εμείς πετάγαμε το παντελόνι, τώρα είναι ανάγκη να το επιδιορθώσουμε μόνοι μας.Κάποτε οι γυναίκες μάθαιναν από τις μανάδες τους και τις γιαγιάδες, πως να πλέκουν και να ράβουν. Σήμερα έχουμε καταντήσει να παρακαλάμε η νύφη μας, να ξέρει να μαγειρεύει… αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. 😉

Γι’αυτο και εγώ, σας προτείνω τον ιστότοπο ftiaxto.gr. Ασχολείται με θέματα όπως:

  • Πλέξιμο
  • Κέντημα
  • Μαγειρική
  • Ιδιοκατασκευές για γάμους & βαπτίσεις
  • Κόσμημα

και άλλα πολλά. Υπάρχουν βίντεο και οδηγίες για τους αρχάριους, πως να ξεκινήσουν τα πρώτα τους βήματα σε κάποιο από τα παραπάνω θέματα και πολλές ιδέες για να τις εφαρμόσετε. Το να μάθει η γυναίκα σας ή και εσείς οι ίδιοι να ράβετε μια κάλτσα, δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη και για να επιβιώσουμε όλοι μας οικονομικά στο νέο “περιβάλλον” που διαμορφώνετε θα πρέπει να προσαρμοστούμε.

Βλέποντας και εφαρμόζοντας τα projects της ιστοσελίδας, όχι μόνο κάνετε οικονομία στο σπιτικό σας, αλλά και ανακυκλώνετε ή επαναχρησιμοποιείται πολλά αντικείμενα που διαφορετικά θα πετόντουσαν στα σκουπίδια.

Advertisements