Όταν ετοιμάζετε τα υλικά επιβίωσης σας, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν, όλα τα μέλη της οικογένειας, είτε αυτά είναι παιδιά, είτε ηλικιωμένοι. Προς το παρόν ας επικεντρωθούμε στα παιδιά.

Φτιάξατε το σακίδιο σας και βάλατε και ρούχα για τα παιδιά. Δυστυχώς όμως, τα παιδιά αναπτύσσονται και μεγαλώνουν διαρκώς. Έτσι τα ρούχα που έχετε πάρει σήμερα, μετά από 6 μήνες ή 1 χρόνο, δεν θα του κάνουν. Συνεπώς, θα πρέπει συνεχώς να αλλάζετε τα ρούχα του σακιδίου, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και να είναι κάπως μεγάλα, ώστε να τους κάνουν για το επόμενο διάστημα.

Τα παιδιά βαριούνται αν δεν έχουν να ασχοληθούν με κάτι. Και αυτό σημαίνει γκρίνια και αταξίες. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, πάρτε μαζί σας κάποιο παιχνίδι για να ασχολείται ή κάποιο βιβλίο/παραμύθι. Επίσης μάθετε (ή ξαναθυμιθείτε) παιχνίδια όπως η παντομίμα, πεντόβολα, γρίφους, ανέκδοτα, ιστορίες, τραγουδάκια, με τα οποία μπορείτε να απασχολείται ευχάριστα τα παιδιά.

Η διατροφή των παιδιών είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας. Ειδικά τα μωρά και βρέφη, έχουν ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες και τροφές. Φροντίστε να έχετε μαζί σας, ποσότητα παιδικής τροφής, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, καθώς και λοιπά απαραίτητα εξαρτήματα για την χορηγία αυτών, όπως μπιμπερό και πιπίλες. Για τα πιο μεγάλα παιδιά, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και κάποια γλυκίσματα, για να τα "ξεγελάτε" 😉

Τέλος, θα πρέπει να έχετε μεριμνήσει και για απαραίτητα παιδικά φάρμακα, καθώς αυτά είναι διαφορετικά από των ενηλίκων. Παιδικά παυσίπονα και αλοιφές για τα δόντια, θα πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας σας. Εννοείτε ότι αν το παιδί σας, πάσχει από κάποια χρόνια ασθένεια ή αλλεργία, να έχετε πάντα μαζί σας, ικανοποιητικές ποσότητες φαρμάκων.

Τα παιδιά, δυστυχώς, είναι τα μεγαλύτερα θύματα αυτού του κόσμου και πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα πληθυσμού οποτεδήποτε παρουσιάζετε κάποιο μεγάλο φυσικό ή μη, γεγονός. Ας φροντίσουμε, με ιδιαίτερο και προσεκτικό τρόπο για αυτά, αφού τα ίδια είναι ανυπεράσπιστα.