Το αυτοκίνητο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Είναι το δεύτερο σπίτι μας. Δεν κάνουμε χωρίς αυτό και πολλές φορές αυτό το γεγονός έχει σώσει ζωές.

Η πιο διαδεδομένη χρήση του αυτοκινήτου, είναι βέβαια η μετακίνηση ή μεταφορά. Οποτεδήποτε παρουσιαστεί ανάγκη, με το αυτοκίνητο μπορούμε να μεταφέρουμε κάποιον που έχει ανάγκη (εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση του), στο κοντινότερο νοσοκομείο ή ιατρικό κέντρο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ας δούμε όμως και μερικές άλλες χρήσης.

Καταφύγιο: Το αμάξωμα του αυτοκινήτου, μπορεί να μας χρησιμεύσει ως καταφύγιο. Προστατεύει από την βροχή και τον αέρα και μας παρέχει ασφάλεια από ζώα. Αν έχουμε κάποια κουβέρτα ή sleeping bag μπορούμε να κοιμηθούμε άνετα σε αυτό, εφόσον δεν έχει υπερβολικό κρύο.

Προσωρινό μέρος για παροχή Α’ Βοηθειών: Μπορούμε έστω προσωρινά, να βάλουμε κάποιον ασθενή στο αυτοκίνητο, εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση του και να του παρέχουμε Α’ βοήθειες. Τα καθίσματα του αυτοκινήτου είναι αναπαυτικά και μπορούν να ξαπλώσουν πίσω, προσφέροντας ακόμα πιο άνετη θέση. Ο κλιματισμός του αυτοκινήτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δροσίσει κάποιον που λιποθύμησε από υπερβολική ζέστη ή έκθεση στον ήλιο.

Παροχή Φωτισμού: Τα δυνατά φώτα του αυτοκινήτου μας, μπορούν να φωτίσουν μια περιοχή στην οποία συνέβη κάποιο ατύχημα και χρειάζεται φωτισμός. Αν για οποιοδήποτε λόγο χρειάζεται να περιμένουμε/διαμένουμε σε σκοτεινό μέρος, μπορούμε να ανάψουμε τα φώτα, ώστε να βλέπουμε και να είμαστε/αισθανόμαστε πιο ασφαλείς.

Διατήρηση Τροφών/Φαρμάκων: Σήμερα τα περισσότερα αυτοκίνητα, έχουν την δυνατότητα να ψύχουν το ντουλαπάκι του συνοδηγού, απευθείας, μετατρέποντας το σε ένα είδος μικρού ψυγείου. Έτσι μπορείτε για κάποιο μικρό διάστημα να ψύξετε τροφές, νερό ή ακόμα και φάρμακα.

Εργαλεία: Μέσα σε όλα τα αυτοκίνητα, υπάρχουν μερικά βασικά εργαλεία που χρησιμεύουν κυρίως στην αλλαγή ρεζέρβας και μικρο-διορθώσεις. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να χρησιμεύσουν οπουδήποτε είναι χρήσιμα και τα έχετε πάντα μαζί σας.

Γεννήτρια Ρεύματος: Είτε το ξέρετε, είτε όχι, το αυτοκίνητο σας, είναι μια μικρή κινητή γεννήτρια ρεύματος. Μπορείτε να συνδέσετε οποιαδήποτε συσκευή 12v και να την φορτίσετε η λειτουργήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτσι, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, φακούς, τρόμπες αέρος, τηλεόρασης κτλ. Αν μάλιστα προμηθευτείτε και ένα μετατροπέα τάσης από 12v σε 220v, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οικιακές συσκευές πχ. καφετιέρα 😉 Τέτοιοι μετατροπείς, υπάρχουν σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και ειδών αυτοκινήτου. Μπορείτε ακόμα να βγάλετε την μπαταρία του αυτοκινήτου και να την μεταφέρετε και χρησιμοποιήσετε όπου χρειαστεί ως απλή μπαταρία. Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να φορτίσετε την μπαταρία ενός άλλου αυτοκινήτου, με τα κατάλληλα καλώδια.

Καύσιμα: Μέσα στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου, σίγουρα θα υπάρχουν καύσιμα. Αν παρουσιαστεί ανάγκη μπορείτε (με κάποια δυσκολία) να τα βγάλετε και να τα χρησιμοποιήσετε σε άλλο όχημα ή για να ανάψετε φωτιά ή ότι άλλο. Να ξέρετε όμως ότι ειδικά η βενζίνη είναι πολύ εύφλεκτο υλικό!!!

Ανταλλακτικά: Αν το όχημα σας, έχει ακινητοποιηθεί, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως πηγή ανταλλακτικών. Βγάλτε ότι είναι χρήσιμο και χρησιμοποιήστε το σε κάποιο άλλο όχημα.

Advertisements