Στο παρακατω βιντεο βλεπουμε τον τροπο για το πως να φτιαξουμε το αιθεριο ελαιο. Στην προκειμενη περιπτωση ο τυπος χρησιμοποιει αγριο σκορδο, αλλα μπορειτε να το δοκιμασετε με οτιδηποτε θελετε. Βαλτε κανονικο σκορδο, λεβαντα, βασιλικο, δεντρολιβανο ή οτι αλλο εχετε ευκαιρο. Η διαδικασια ειναι η ιδια. Απλως επειδη γινεται με τον απολυτα βασικο εξοπλισμο μην περιμενετε να εχετε τα ιδια αποτελεσματα με το αν χρησιμοποιουσατε ενα αποστακτηρα. Η τεχνικη και η λογικη ειναι η ιδια.

Με το σκορδο που χρησιμοποιει ο τυπος στο βιντεο, φτιαχνει μια αλοιφη η οποια εχει πολλες ιδιοτητες. Ειναι αντικουνουπικη, καταπολεμα τυχον μολυνσης (δερματικες) και ειναι αντισυπτικη. Στο διαδυκτιο μπορειτε να βρειτε τις ιδιοτητες σχεδον για ολα τα βοτανα και λαχανικα και αναλογα με το τι θελετε να παρασκευασετε, να διαλεξετε το καταλληλο.

Στο επομενο βιντεο βλεπουμε πως με το αιθεριο ελαιο που πηραμε απο την προηγουμενη διεργασια, μπορουμε να φτιαξουμε μια αλοιφη. Στο βιντεο ο τυπος χρησιμοποιει ενα ειδος κεριου μελισσας, αλλα αν δεν εχετε μπορειτε να το δοκιμασετε και με βαζελινη ή στην αισχατη περιπτωση με απλο λαδι ελιας. Σκοπος ειναι να αναμιξουμε το αιθεριο ελαιο με το κερι (ή βαζελινη ή λαδι) ωστε να εχει μια κρεμωδη υφη την οποια μπορουμε να χρησιμοποιουμε για εντριβες ή επαλοιψη. Στην περιπτωση που βαλετε απλως λαδι, μην περιμενετε να γινει αλοιφη. Θα εχει την ιδια υφη οπως το λαδι.